Kleuter-fl-ow.jouwweb.nl
Home » Lesideeën » Thema winkel

Thema naar de winkel

Praatplaat
Wat zien we allemaal? Wie is het?

Bespreek samen met de kinderen wat ze allemaal op de plaat kunnen zien. Stel bij het bespreken van de praatplaat ondersteunen vragen als, waar kan ik het brood vinden? Waar kan ik fruit pakken? Wie staat er bij de kassa om af te rekenen ect.
De kinderen mogen steeds een kring zetten om de juiste persoon.
Groen: Personen zoeken
Blauw: Boodschappen zoeken

Link: http://4.bp.blogspot.com/_8bns-02zoI8/SSQ-bp0jqoI/AAAAAAAAAOk/9Yv5dJi6qwA/s1600-h/praatplaat_voedsel.jpg


Rekenspelletjes

Hoeveel boodschappen liggen er? Tellen 1 t/m 10
De kinderen krijgen steeds de opdracht om de boodschappen die op de marktkraam liggen te tellen en het juiste cijfer aan te klikken.

Deze activiteit is geschikt voor groep 1 en groep 2. De kinderen vinden het erg leuk om te doen omdat ze ook meteen een reactie krijgen op hun actie. Het is namelijk zo dat als je 1 antwoord goed hebt dat je dan een stempel krijgt. Als alle 10 de opdrachten goed worden gemaakt volgt er een verrassing! Dit maakt het allemaal extra spannend.

Link: http://www.bleijerheide.nl/movies/telspelletje.swf

Zoek de boodschappen die op het boodschappenlijstje staan!
De kinderen moeten steeds het goede aantal bij het goede cijfer zoeken. Dit doen ze door een cijfer te koppelen aan een afbeelding.

Dit spel is vooral geschikt voor groep 2. Het is een goede oefening om het spelen in de winkel in de klas te bevorderen. Het spel laat een voorbeeld zien hoe je een boodschappenlijstje kunt maken.

Link: http://www.ict-platform.be/telletterspel/boodschap.swf

 

Tellen met 1 en 2 euro's. 
Laat de kinderen speelgoed kopen en laat ze zelf betalen met 1 en 2 euro's. 
 

 


Filmpjes

Koekeloere
Wat zit er in de tas?
Moffel en Pier gaan winkelen en kopen een muts. Ze rekenen netjes af maar toch gaat tijdens het verlaten van de winkel een alarm af! Hoe kan dat nou?

Link: http://www.schooltv.nl/docent/1549162/zoek/?q=koekeloere+winkel&zoek=&programma=0&schooltype=-1&groep=-1&vakgebiedid=

 Verkoper
Dit filmpje gaat over het kopen van spullen in een winkel. In het filmpje zijn de handelingen van een verkoper goed te zien. Moffel en Pier spelen ook graag in hun winkel. Zij laten zien hoe belangrijk het is om een bonnetje te bewaren.


Link: http://embed.player.omroep.nl/fle/ugfl.swf?episodeID=13096276&volume=100