Kleuter-fl-ow.jouwweb.nl
Home » Lesideeën » Thema emoties

Thema emoties

Praatplaten
Het gebruiken van een praatplaat klinkt misschien een beetje ouderwets maar toch is het op het digibord erg leuk.
je kunt namelijk op de praatplaat ''tekenen''. Je kunt de kinderen dingen of mensen laten zoeken en ze dan een rondje erom heen laten zetten. Op deze manier blijven de kinderen actief.

Praatplaat: Buitenspelen
Samen met de kinderen kun je de praatplaat bekijken. Bespreken met de kinderen wat er allemaal is te zien. Na het bespreken kun je steeds 1 kind een kring om een bepaalde emotie (kind op de afbeelding) laten tekenen. Je kunt alle emoties 1 kleur geven:
Rood: Boos
Blauw: Verdriet
Groen: Blij
Link: http://www.digitijd.nl/downloads/praatplatenkleuters/2A-Spelen.jpg 


 

 Digitale prentenboeken

Het bekijken van mooie prenten en het luisteren naar een verhaal vinden kleuters meestal erg leuk. Echte prentenboeken zijn natuurlijk niet te missen in een kleutergroep maar nu zijn er ook digitale prentenboek, die ook erg mooi zijn en informatief. Het voordeel van digitale prentenboeken is dat je het verhaal makkelijk terug kunt halen. Bij het bekijken van een digitaal prentenboek is het handig om eerst het prentenboek helemaal te bekijken. Daarna kun je het prentenboek nog een bekijken en daarbij ook het beeld stop zetten, hierdoor kun je het verhaal goed bespreken.  

Wat is er te vinden?
De digitale prentenboek hebben verschillende onderwerpen die binnen het thema emoties horen. In de verschillende boeken worden de emoties heel duidelijk weergeven. Bekijk het prentenboek 2 keer. De eerste keer laat je de kinderen gewoon kijken en bespreek je aan het einde kort waar het vehaal over gaat. De tweede keer speel je het boek nog eens af en stop je steeds als een persoon een duidelijk emotie heeft laten zien. Je bekijkt nu steeds rustig verschillende emoties, deze kun je naar het digibord op een andere bord tekenen.

 

Digitaal prentenboek: Boos

Link: http://klassetv.nl/pakket/kijkenbeleef/prentenboek_9.php

 Digitaal prentenboek: Vrienden 

Link: http://klassetv.nl/pakket/kijkenbeleef/prentenboek_4.phpDigitaal prentenboek: Plagen

Link: http://klassetv.nl/pakket/kijkenbeleef/prentenboek_1.php