Kleuter-fl-ow.jouwweb.nl
Home » Lesideeën » Thema dieren

Lesideeën thema dieren

In de dierentuin

Wat is er te vinden?
Als inleiding is het prentenboek over de dierentuin erg leuk; Bobbie naar de dierentuin. Hierin worden niet alleen verschillende dieren uitgelegd, maar ook het dierentuin bezoek.

Op de website www.kleinehandjes.be wordt op een speelse wijze uitleg gegeven over dieren uit de dierentuin.
Ook kun je hier een spelletje doen over deze dieren; Welke schaduw hoort bij welk dier?

Een leuke afsluiting van de Digi-les is om dierengeluiden uit de dierentuin te raden. Dit vind je op http://www.webanimatie.nl/portfolio/motion/games03.html 


Elke dag een dier

Wat is er te vinden?
Er wordt op een speelse manier uitleg gegeven over verschillende dieren. Over dit dier kun je filmpjes bekijken, liedjes beluisteren en spelletjes doen. Je kunt ervoor kiezen om elke dag een ander dier te laten zien.

Link: http://www.bamboeclub.nl/nl/dieren_bamboeclub/ 

 


Wilde dieren

Wat is er te vinden?
Als inleiding is het digitale prentenboek "waar is kiko" een leuk verhaal over een vogel die allerlei wilde dieren in Afrika ziet. Er wordt op speelse wijze uitgelegd welke dieren er allemaal leven in Afrika.


Daarna vind je op http://assets.wnf.nl/special/etools/bamboespellen/neusfant.swf en http://assets.wnf.nl/special/etools/bamboespellen/eet_smakelijk.swf twee speelse oefeningen over het lichaam van de dieren en de voeding van de dieren. Dit is ook weer gericht op wilde dieren.

Als afsluiting het liedje en dansje ze kunnen zeggen wat ze willen maar de olifant.. hierin worden allerlei dieren uitgebeeld en er wordt over gezongen.

 


Welk dier hoor je?

http://www.worteldrie.com/kids/farm.html